Skip to content

Werk jij met veelbelovende krachten in de techniek?

Laat ze zichzelf dan doorontwikkelen, aan de hand van een ontwikkelassessment. Dit is leuk voor hen, maar ook goed voor jou als werkgever. Benieuwd waarom? We vertellen je er alles over.

→ Vrijblijvend advies voor jouw vraagstuk

MAATWERK

Ontwikkelassessments voor bedrijven in de techniek

Bij een ontwikkelassessment onderzoeken we de competenties en ontwikkelpunten van jouw medewerker. Het gaat hierbij altijd om maatwerk, omdat iedereen uniek is. Door maatwerk, ben jij als werkgever (en werknemer) zeker van een gedegen en betrouwbaar assessment en bijbehorend adviesrapport. Zo sluit het rapport écht aan op de situatie en jouw vraagstuk.

In het rapport beschrijven we hoe jouw medewerker van zijn huidige rol naar zijn of haar gewenste rol doorgroeit. Dit doen we aan de hand van concrete stappen. Zo weet de werknemer waar hij aan toe is en voorkom je dat er ontwikkelactiviteiten plaatsvinden die voor de beoogde functie weinig toevoegen. Dat is fijn voor jou als werkgever, maar ook voor jouw werknemer. Zo bereikt hij of zij sneller de gewenste functie of rol.

Al deze inzichten helpen bij het bepalen of jouw werknemer geschikt is voor een bepaalde taak of functie. Ook kan het de basis vormen voor een gericht ontwikkeltraject.

→ Vrijblijvend advies voor jouw vraagstuk

Voordelen

NCP Assessments

STERK EN ONDERSCHEIDEND

Wat maakt dit assessment bijzonder?

Maatwerk

Elk bedrijf is uniek. Het assessment passen we aan op jouw vraagstuk, waardoor de adviezen echt waarde toevoegen.

Basis voor ontwikkeling

Het assessment geeft inzicht in competenties en groeipotentieel. Zo weten jij en je werknemer waar kansen liggen.

Eye opener

Resultaten kunnen zowel confronterend als bevestigend zijn. Ze creëren realistische verwachtingen en onthullen blinde vlekken.

KENNISMAKEN

Onze psychologen,
gespecialiseerd in techniek

André Lagendijk

Assessment Psycholoog

Vanaf het begin van mijn loopbaan heb ik het belangrijk gevonden om gericht te zijn op de ander in relatie tot zijn of haar werk. Of het nu gaat om directe hulpverlening, coaching, HRM-of managementperspectief. Ontmoeten, verbinding, onvoorwaardelijkheid en het zoeken naar mogelijkheden en groei zijn daarbij mijn kernwaarden. De ander aansporen en net een stapje verder helpen door zijn of haar eigen inzet. Medemens zijn en open staan voor een ander.
Arjan Geense

Assessment Psycholoog

Al jaren werk ik op het snijvlak van loopbaanontwikkeling/arbeidsmobiliteit en HR-advies als arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik volg de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de voet en ben bekend met uiteenlopende sectoren. Ik verras en inspireer kandidaten graag met een helder en passend advies, zodat zij weer nieuwe energie krijgen om hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling verder vorm te kunnen geven.
Mark Verweij

Assessment Psycholoog

Als ondernemer in de internationale groente- en fruithandel heb ik in bijna 40 jaar veel ervaring opgedaan, door me vooral bezig te houden met de menselijke factor in de business. Deze carrière bleek een uitstekende voedingsbodem voor de opleiding tot Psychosociaal Therapeut (PST). In mijn werk als assessmentpsycholoog komen mijn ruime werkervaring en kennis op een mooie manier bij elkaar. Met oog voor de context en zicht op verschillende zienswijzen.
Tooske van Urk Dam

Assessment Psycholoog

Mijn naam is Tooske van Urk Dam, arbeids- en organisatiepsycholoog bij NCP. Mijn belangstelling in wat mensen drijft bij het vormgeven van hun leven en loopbaan is altijd groot geweest. Inmiddels heb ik 18 jaar ervaring met het afnemen van ontwikkel- en selectieassessments en het coachen van leidinggevenden, specialisten en ondernemers. Het geeft mij veel energie wanneer ik medewerkers inzicht kan geven in hun talenten en kwaliteiten. Graag trek ik dan ook actief met opdrachtgevers en kandidaten op om uiteindelijk tot een zo goed mogelijke match te kunnen komen.

WAAROM?

Verrassende inzichten, op vragen als

  • Wat daagt jouw medewerker uit om zich te ontwikkelen?
  • Waarop kan de medewerker zich in zijn of haar huidige functie doorontwikkelen?
  • Wat zijn de persoonlijke ontwikkelpunten en leerbehoeften voor een volgende stap?
  • Onze organisatie verandert; hoe kunnen onze medewerkers het beste met de ontwikkelingen van onze organisatie meegroeien?

→ Vrijblijvend advies voor jouw vraagstuk

REVIEWS

Deze tevreden opdrachtgevers gingen je voor

Opdrachtgevers:

"De assessments bieden niet alleen inzicht, maar ook concrete stappen die we samen zetten om de medewerker te laten groeien en zich verder te ontwikkelen in verbinding met de organisatie."

Bart Otten
Corporate Recruiter

"NCP-assessments bieden ons een uitstekend inzicht in de competenties van onze kandidaten. De combinatie van hun expertise, persoonlijke aanpak en flexibiliteit maakt hen tot een waardevolle partner."

Charlotte Otto
HR Business Partner

"Wij zochten een nieuwe, passende vorm om assessments te laten uitvoeren. NCP Assessments bood uitkomst. De samenwerking is plezierig én professioneel."

Peter Boudewijn
Voorzitter Raad van Bestuur

"De samenwerking met NCP is voor ons erg waardevol. Door de leuke, interactieve gesprekken komen we op verschillende fronten verder."

Sonja van de Burgwal
HR-manager

"We gebruiken steeds vaker assessments van NCP. Bij vragen kan ik altijd bij je terecht en dan krijg je ook echt gedegen advies."

Linn Wezendonk
Corporate recruiter

"De assessmentmethode van NCP is daadwerkelijk effectief en accuraat voor bedrijfopvolging."

Rens van Tuijl
P.C. van Tuijl

"NCP heeft voor ons een assessment op maat gemaakt, wederom een positieve ervaring."

Marcel Seuters
Algemeen Directeur

"Er is vooraf erg goede afstemming en uitvraag over welke informatie onderdeel van het assessment zou moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat het assessment erg doelgericht is. Ik beveel NCP zeker aan!"

Jacqueline Kappert – Godeke
HR Business Partner

"Al snel bleek dat onze hoge verwachtingen werden overtroffen. Het intakegesprek heeft richting gegeven aan het assessment en de uitkomsten bleken zeer waardevol voor zowel de werknemer als de werkgever."

Albert van de Breevaart​
Algemeen Directeur Metalura

Kandidaten:

“Bedankt voor de uitvoerige en mooie rapportage. Ik heb het met plezier gelezen en kan mij er heel goed in vinden, dit is hoe ik ben, wat ik doe, en wat ik nodig heb.”

Marco Volbeda
Vestigingsleider Energiewacht

“Bij NCP heerste er een ontspannen sfeer tijdens het assessment, wat resulteerde in een open en informeel gesprek over mijn drijfveren. De ervaren assessor gebruikte doortastende vragen om een volledig beeld van mij te krijgen. De terugkoppeling was treffend en bracht opvallend nauwkeurig mijn sterke en ontwikkelpunten in kaart.”

Erik Olislagers
Kandidaat ontwikkelassessment

“Vanaf het begin voelde ik mij vertrouwd met de aanpak en vraagstelling van Nicole. Haar openheid, maar ook het doorvragen gaf mij de vrijheid om mijzelf te laten zien en horen. Ik herken mij in de rapportage en bedankt voor de waardevolle feedback.”

Jacob Pathuis
Kandidaat ontwikkelassessment

“Bij NCP voelde ik me ontspannen tijdens het assessment; het contact met de assessor verliep positief. Het assessment heeft me geïnspireerd om verder te groeien. De gemoedelijke sfeer en professionaliteit van NCP Assessments spraken me aan, evenals de aandacht voor mijn religieuze drijfveren. Kortom, ik zou NCP Assessments zeker aan anderen aanraden!”

Sijmen Nentjes
Kandidaat ontwikkelassessment

“Het assessment bij NCP was waardevol en toegankelijk. De assessor bracht mijn persoonlijkheidsprofiel op een kundige wijze in kaart, wat een herkenbaar resultaat opleverde. Ik kijk uit naar mijn nieuwe functie als operationeel directeur. Het assessment was een uitstekende start voor mijn nieuwe avontuur.”

Bram van Dongen
Kandidaat selectieassessment

“Ik heb het assessment als zeer positief ervaren! Een pittige dag, met heel veel ruimte voor inzicht in sterke en mindere punten. Dit gaat me veel brengen in de toekomst. Dank hiervoor!”

Pjotr Aarts
Kandidaat ontwikkelassessment

“Bedankt voor de prettige manier waarop je het assessment hebt afgenomen. Ik zal mijn voordeel doen met de adviezen die in de rapportage zijn geschetst. Zodat dit niet alleen voor mij maar ook de teamleden ten goede zal komen.”

Martin Vader
Teamleider Onderwijs

“De dag is als zeer verrijkend en waardevol ervaren. Tegelijk was het ook een goed gesprek in een ontspannen setting. De acteur was ook prettig en een goed leermoment. Kortom fijne leer-werkplek, complimenten voor André.”

Gerrit-Dinant ter Harmsel
Directeur/Bestuurder
Gratis en vrijblijvend sparren over jouw vraagstuk!

Benieuwd wat een ontwikkelassessment voor jouw bedrijf kan betekenen?

Optie 1

Plan een afspraak in...

Via de online agenda hieronder plan je direct een afspraak in met één van onze assessment consultants. Online of bij jouw op locatie.

Optie 2

...Of stel je vraag

Liever niet meteen een afspraak, maar wel antwoord op je vraag? Vul het onderstaande formulier in of neem direct contact op.