Skip to content

Verbeter je verkoopprestaties

Bouw aan een succesvol salesteam of stippel een groeiplan uit voor een (potentieel) sales talent.

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

NCP-salesassessment

Sales is één van de belangrijkste succesfactoren in commerciële bedrijven, voor zowel de korte als de lange termijn. Effectieve sales legt de basis voor een goede klantervaring, laat de naamsbekendheid van je bedrijf groeien en tilt de omzet naar een steeds hoger niveau. Beschik jij over de juiste competenties en hoe kan jij jezelf hierin verder ontwikkelen?

Bij NCP Assessments begrijpen we dat de potentie, kwaliteiten en ontwikkelpunten van salesprofessionals van cruciaal belang zijn voor de salesaffectiviteit van een organisatie. Daarom bieden wij sales assessments aan die competenties en het ontwikkelpotentieel van salestalent effectief inzichtelijk te maken.

Onze sales assessments bieden een uitstekend vertrekpunt voor het (uit)bouwen van een succesvol salesteam of het uitstippelen van een groeiplan voor een (potentiële) medewerker. Er worden cruciale competenties gemeten die terugkomen in een uitgebreid adviesrapport, waarmee kan worden vastgesteld of de kandidaat geschikt is voor een sales functie en of hij/zij succesvol zal zijn in een specifieke commerciële baan. Het is hierbij belangrijk om te benadrukken dat bij het uitvoeren van een sales assessment rekening wordt gehouden met de specifieke context waarin een organisatie opereert.

Het NCP-salesassessment geeft een stevig basisinzicht en antwoord op vragen zoals:

  •  In welke delen van de salescyclus ben je het meest effectief?
  • Wat zijn jouw sterke punten die benut kunnen worden om de saleseffectiviteit te verbeteren?
  • Wat zijn jouw ontwikkelingsmogelijkheden om de verkoopprestaties te verbeteren?
  • Op welke manier kunnen jouw salesprestaties worden gestimuleerd?
  • Hoe verhoudt jouw salesprofiel zich ten opzichte van andere kandidaten die zijn beoordeeld in hetzelfde assessment?

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Voordelen

NCP Assessments

✓ Winnaar MT/Sprout Award 2019-2021
✓ 45+ jaar ervaring
✓ Top-3 best gewaardeerde bureaus
✓ Uniek en bewezen NCP-model
✓ Altijd maatwerk in de juiste context
✓ NIP erkende arbeidspsychologen

Lees meer over ons →

Werkwijze

Het vraagstuk helder krijgen en binnen de juiste context plaatsen wordt gedaan door een ervaren arbeidspsycholoog.

Afhankelijk van jouw wensen en doelen (en het advies van de psycholoog) wordt er een maatwerk assessment opgesteld.

We selecteren de psycholoog en de acteur(s) die aansluiting hebben bij jouw branche en affiniteit met het vraagstuk. De psycholoog bepaalt vervolgens welke rollenspellen en managementgames er worden ingezet.

Laten we eerlijk zijn, een assessment kan best spannend zijn voor een kandidaat. Daarom geven wij kandidaten de mogelijkheid om een aantal testen, vragenlijsten en oefeningen thuis te maken via het NCP-Portal.

De andere onderdelen van het assessment zullen bij ons op een assessmentlocatie plaatsvinden. Denk hierbij aan het psychologisch interview, praktijksimulaties en gesprekken. Dit vindt plaats in een warme, sfeervolle omgeving (locaties door het hele land).

Iedere kandidaat ontvangt een inhoudelijk uitgebreid rapport ter goedkeuring. Dit rapport is geheel conform de NIP-code.

Dan volgt er een nabespreking met jou als opdrachtgever waarbij het advies van ervaren specialisten en psychologen wordt toegelicht.

Het resultaat is objectief en onderbouwd inzicht in kwaliteiten en valkuilen de kandidaat.

Zo ben je zeker van je zaak.

Inzichten die buitengewoon relevant zijn

Zeker van je zaak door wetenschappelijk onderbouwde inzichten

Salescyclus

Bij een selectieassessment wordt vanuit het NCP-model de geschiktheid van de kandidaat beoordeeld. Welke kwaliteiten en ontwikkelpunten heeft de kandidaat? Is de kandidaat opgewassen tegen de VUCA-wereld van vandaag en morgen? 

Het selectieassessment van NCP Assessments geeft inzicht in geschiktheid. Belangrijk hierbij is de inventarisatiefase waarin de vraagstelling helder wordt. Vervolgens maakt het selectieassessment gebruik van COTAN gevalideerde tools en testen. Dit is belangrijk omdat de predicatieve validiteit (voorspellende kracht) van het assessment centraal staat. Niet elke functie is hetzelfde.

Vanuit de psychologische kennis die beschikbaar is door wetenschappelijk onderzoek dat wordt gedaan naar verschillende functies, en succesfactoren, beoordeeld NCP Assessment geschiktheid van kandidaten.

Een psycholoog die is aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) interpreteert de resultaten en formuleert een advies. Vanuit het selectieadvies maakt de organisatie de keuze op basis van een objectief oordeel.

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

ASSESSMENTS

Veelgestelde vragen

Het doel van een opvolgersassessment in een familiebedrijf is te bepalen of een potentiële opvolger geschikt is om de leiding van het bedrijf over te nemen. Daarnaast wordt de vraag beantwoord waarin de kandidaat kan groeien om bij geschiktheid optimaal te kunnen functioneren.
Het NCP-opvolgersassessment start met een stevige inventarisatie van de eisen die aan de kandidaat gesteld worden. Aan wat voor type organisatie moet de opvolger leiding gaan geven? Welke functie en verantwoordelijkheid krijgt hij of zij? Wat zijn specifieke eisen en wensen vanuit de omgeving of familie? Deze punten worden als maatwerk ingebracht, onderzocht en gerapporteerd. De uitvoeringsstappen zijn bij het opvolgersassessment daarna identiek aan reguliere assessments.
Na afloop van een NCP-opvolgersassessment in een familiebedrijf wordt een maatwerkrapport opgesteld met de resultaten. Dit rapport wordt meestal besproken met de belanghebbenden, zoals de kandidaat zelf, de overdragers, familie, adviseurs, directieleden, etc. Op basis hiervan kan een gedegen gesprek gevoerd en met meer zekerheid een besluit genomen worden.

NCP hanteert de beroepscode van het Nederland Instituut van Psychologen (NIP). Hierin staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels waaraan het werk van een psycholoog moet voldoen. Deze zijn gebaseerd op de principes verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid.

Dit houdt in dat wij een ethische en integere behandeling waarborgen met betrekking tot jouw gegevens. Hieronder valt het recht op verkrijging van inzicht in de rapportage, nabespreking van de rapportage en blokkade van verspreiding van de rapportage. Het NIP is de landelijke beroeps- en belangenvereniging van psychologen. Kijk voor meer informatie op hun website https://psynip.nl/

Wij kunnen het assessment binnen twee werkdagen inplannen. De doorlooptijd van een assessment is gemiddeld twee weken vanaf het moment dat we de aanvraag hebben ontvangen.

NCP-assessments bieden ons een uitstekend inzicht in de competenties van onze kandidaten. De combinatie van hun expertise, persoonlijke aanpak en flexibiliteit maakt hen tot een waardevolle partner.

Charlotte Otto
HR Business Partner