Skip to content

Groeien als ondernemer

Krijg als ondernemer inzicht in jezelf en maak keuzes voor je balans, rol en impact. Objectief, wetenschappelijk onderbouwd en op maat gemaakt voor jouw persoonlijke situatie.

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

NCP - Ondernemersassessment

Ontdek hoe jij jezelf en je bedrijf in balans houdt

Jouw bedrijf groeit en jij ontwikkelt als persoon. Je kunt ervaren dat na een intensieve periode van groei jouw bedrijf een andere rol van jou vraagt. Of dat je uit balans bent geraakt door té lang en té veel met energieverslindende zaken bezig te zijn. Mogelijk groeit de organisatie sneller dan jijzelf en krijg je te maken met een ander niveau en andere denkwijzen om je heen.

Zorg dat jij als ondernemer het best tot je recht komt

Tijd om in jezelf te investeren. Tijd te nemen om jezelf goed in de spiegel te kijken. Je wilt immers niet de remmende factor in je eigen bedrijf zijn. Een gedegen assessment geeft je een schat aan inzichten. NCP heeft een speciaal ondernemersassessment ontwikkeld dat volledig aansluit op de situatie en taal van jou als ondernemer. Het geeft antwoord op vragen als;

  • Wie ben ik? Hoe steek ik in elkaar?
  • Waar zitten mijn kwaliteiten?
  • Wat kan ik ontwikkelen? Wat niet?

De heldere en concrete antwoorden die je krijgt kan je door vertalen naar vragen als;

  • Wat heeft de organisatie nodig in de toekomst en wat kan ik wel/niet geven?
  • Hoe moet ik het anders organiseren? Aan wie moet ik wat delegeren?

Het NCP-ondernemers assessment, uitgevoerd door een ervaren Arbeid- en Organisatiepsycholoog, biedt een uitstekende basis voor zelfinzicht en fundamentele keuzes. De uitkomst kan zowel confronterend als bevestigend zijn en maakt veel duidelijk. En dat is precies wat je nodig hebt in de fase waar je nu zit.

Het NCP-ondernemersassessment is altijd maatwerk en wordt afgestemd op jouw specifieke situatie; persoonlijk, open en respectvol.

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Voordelen

NCP Assessments

✓ Winnaar MT/Sprout Award 2019-2021
✓ 45+ jaar ervaring
✓ Top-3 best gewaardeerde bureaus
✓ Uniek en bewezen NCP-model
✓ Altijd maatwerk in de juiste context
✓ NIP erkende arbeidspsychologen

Lees meer over ons →

Werkwijze

Het vraagstuk helder krijgen en binnen de juiste context plaatsen wordt gedaan door een ervaren arbeidspsycholoog.

Afhankelijk van jouw wensen en doelen (en het advies van de psycholoog) wordt er een maatwerk assessment opgesteld.

We selecteren de psycholoog en de acteur(s) die aansluiting hebben bij jouw branche en affiniteit met het vraagstuk. De psycholoog bepaalt vervolgens welke rollenspellen en managementgames er worden ingezet.

Laten we eerlijk zijn, een assessment kan best spannend zijn voor een kandidaat. Daarom geven wij kandidaten de mogelijkheid om een aantal testen, vragenlijsten en oefeningen thuis te maken via het NCP-Portal.

De andere onderdelen van het assessment zullen bij ons op een assessmentlocatie plaatsvinden. Denk hierbij aan het psychologisch interview, praktijksimulaties en gesprekken. Dit vindt plaats in een warme, sfeervolle omgeving (locaties door het hele land).

Iedere kandidaat ontvangt een inhoudelijk uitgebreid rapport ter goedkeuring. Dit rapport is geheel conform de NIP-code.

Dan volgt er een nabespreking met jou als opdrachtgever waarbij het advies van ervaren specialisten en psychologen wordt toegelicht.

Het resultaat is objectief en onderbouwd inzicht in kwaliteiten en valkuilen de kandidaat.

Zo ben je zeker van je zaak.

Inzichten die buitengewoon relevant zijn

Zeker van je zaak door wetenschappelijk onderbouwde inzichten

Bij een selectieassessment wordt vanuit het NCP-model de geschiktheid van de kandidaat beoordeeld. Welke kwaliteiten en ontwikkelpunten heeft de kandidaat? Is de kandidaat opgewassen tegen de VUCA-wereld van vandaag en morgen? 

Het selectieassessment van NCP Assessments geeft inzicht in geschiktheid. Belangrijk hierbij is de inventarisatiefase waarin de vraagstelling helder wordt. Vervolgens maakt het selectieassessment gebruik van COTAN gevalideerde tools en testen. Dit is belangrijk omdat de predicatieve validiteit (voorspellende kracht) van het assessment centraal staat. Niet elke functie is hetzelfde.

Vanuit de psychologische kennis die beschikbaar is door wetenschappelijk onderzoek dat wordt gedaan naar verschillende functies, en succesfactoren, beoordeeld NCP Assessment geschiktheid van kandidaten.

Een psycholoog die is aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) interpreteert de resultaten en formuleert een advies. Vanuit het selectieadvies maakt de organisatie de keuze op basis van een objectief oordeel.

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

ASSESSMENTS

Veelgestelde vragen

Het doel van een opvolgersassessment in een familiebedrijf is te bepalen of een potentiële opvolger geschikt is om de leiding van het bedrijf over te nemen. Daarnaast wordt de vraag beantwoord waarin de kandidaat kan groeien om bij geschiktheid optimaal te kunnen functioneren.
Het NCP-opvolgersassessment start met een stevige inventarisatie van de eisen die aan de kandidaat gesteld worden. Aan wat voor type organisatie moet de opvolger leiding gaan geven? Welke functie en verantwoordelijkheid krijgt hij of zij? Wat zijn specifieke eisen en wensen vanuit de omgeving of familie? Deze punten worden als maatwerk ingebracht, onderzocht en gerapporteerd. De uitvoeringsstappen zijn bij het opvolgersassessment daarna identiek aan reguliere assessments.
Na afloop van een NCP-opvolgersassessment in een familiebedrijf wordt een maatwerkrapport opgesteld met de resultaten. Dit rapport wordt meestal besproken met de belanghebbenden, zoals de kandidaat zelf, de overdragers, familie, adviseurs, directieleden, etc. Op basis hiervan kan een gedegen gesprek gevoerd en met meer zekerheid een besluit genomen worden.

NCP hanteert de beroepscode van het Nederland Instituut van Psychologen (NIP). Hierin staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels waaraan het werk van een psycholoog moet voldoen. Deze zijn gebaseerd op de principes verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid.

Dit houdt in dat wij een ethische en integere behandeling waarborgen met betrekking tot jouw gegevens. Hieronder valt het recht op verkrijging van inzicht in de rapportage, nabespreking van de rapportage en blokkade van verspreiding van de rapportage. Het NIP is de landelijke beroeps- en belangenvereniging van psychologen. Kijk voor meer informatie op hun website https://psynip.nl/

Wij kunnen het assessment binnen twee werkdagen inplannen. De doorlooptijd van een assessment is gemiddeld twee weken vanaf het moment dat we de aanvraag hebben ontvangen.

Al snel bleek dat onze hoge verwachtingen werden overtroffen. Het intakegesprek heeft richting gegeven aan het assessment en de uitkomsten bleken zeer waardevol voor zowel de werknemer als de werkgever.

Albert van de Breevaart​
Algemeen Directeur Metalura