Skip to content

Zet de stap van advocaat naar partner

Haal het optimale uit jouw rol als partner, met een leiderschapsassessment als basis.

→ Vrijblijvend advies voor jouw vraagstuk

Leiderschapsassessment voor de advocatuur

De stap van advocaat naar partner van een advocatenkantoor is groot. Het verandert jouw verantwoordelijkheden en rol binnen het team. Maar wat wordt jouw rol precies? En welke leider wil je zijn? Het leiderschapsassessment van NCP Assessment helpt jou bij het beantwoorden van deze vragen. Door het assessment krijg je inzicht in jouw leiderschapskwaliteiten. Zo weet je precies wat jouw sterke kanten zijn en waar je nog een ontwikkelslag kan maken. Met deze kennis maak jij de succesvolle overstap van teamlid naar partner, waar jij zo lang voor hebt gewerkt. 

Een leiderschapsassessment geeft antwoord op vragen zoals:

  • Wat is mijn groeipotentieel als leider binnen de advocatuur?
  • Wat is mijn leiderschapsstijl en hoe is deze van invloed op de dynamiek binnen het team?
  • Hoe ga ik om met veranderingen en uitdagingen, die uniek zijn voor de juridische sector?
  • Hoe communiceer ik effectief met mijn team, cliënten en andere belanghebbenden?

Na het assessment heb jij alle inzichten die jij nodig hebt om door te groeien van advocaat naar partner en een inspirerende en effectieve leider. Na het assessment kan je binnen onze tools, direct aan de slag met jouw inzicht. Zo zet je jouw inzichten om naar persoonlijke groei.

→ Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Voordelen

NCP Assessments

Werkwijze

De eerste stap is het in kaart brengen van jouw vraagstuk. Dit wordt gedaan door onze ervaren arbeidspsycholoog. Afhankelijk van jouw wensen en doelen – en het advies van de psycholoog – stellen we jouw maatwerk assessment samen.

Onze psycholoog met ervaring in de advocatuur bereidt het assessment voor. Hij of zij bepaald welke rollenspellen en managementgames er worden ingezet en vraagt de acteur die het best aansluit op het vraagstuk.

We weten dat een assessment best spannend kan zijn. Daarom geven we jou als kandidaat de mogelijkheid om een aantal testen, vragenlijsten en oefeningen thuis of op kantoor te maken via het NCP-Portal.

De andere onderdelen van het assessment zijn bij ons op locatie. Denk hierbij aan het psychologisch interview, praktijksimulaties en gesprekken. Dit vindt plaats in een warme, sfeervolle omgeving, op locaties door het hele land.

Na het assessment ontvang jij – als kandidaat – een uitgebreid, inhoudelijk rapport ter goedkeuring. Dit rapport is geheel, conform de NIP-code.


Daarna volgt er een nabespreking, waarbij de bevindingen en het advies van de psycholoog worden toegelicht.

Het resultaat is een objectief en onderbouwd inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als een leider en partner.

REVIEWS

Deze tevreden opdrachtgevers gingen je voor

Opdrachtgevers:

"De assessments bieden niet alleen inzicht, maar ook concrete stappen die we samen zetten om de medewerker te laten groeien en zich verder te ontwikkelen in verbinding met de organisatie."

Bart Otten
Corporate Recruiter

"NCP-assessments bieden ons een uitstekend inzicht in de competenties van onze kandidaten. De combinatie van hun expertise, persoonlijke aanpak en flexibiliteit maakt hen tot een waardevolle partner."

Charlotte Otto
HR Business Partner

"Wij zochten een nieuwe, passende vorm om assessments te laten uitvoeren. NCP Assessments bood uitkomst. De samenwerking is plezierig én professioneel."

Peter Boudewijn
Voorzitter Raad van Bestuur

"De samenwerking met NCP is voor ons erg waardevol. Door de leuke, interactieve gesprekken komen we op verschillende fronten verder."

Sonja van de Burgwal
HR-manager

"We gebruiken steeds vaker assessments van NCP. Bij vragen kan ik altijd bij je terecht en dan krijg je ook echt gedegen advies."

Linn Wezendonk
Corporate recruiter

"De assessmentmethode van NCP is daadwerkelijk effectief en accuraat voor bedrijfopvolging."

Rens van Tuijl
P.C. van Tuijl

"NCP heeft voor ons een assessment op maat gemaakt, wederom een positieve ervaring."

Marcel Seuters
Algemeen Directeur

"Er is vooraf erg goede afstemming en uitvraag over welke informatie onderdeel van het assessment zou moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat het assessment erg doelgericht is. Ik beveel NCP zeker aan!"

Jacqueline Kappert – Godeke
HR Business Partner

"Al snel bleek dat onze hoge verwachtingen werden overtroffen. Het intakegesprek heeft richting gegeven aan het assessment en de uitkomsten bleken zeer waardevol voor zowel de werknemer als de werkgever."

Albert van de Breevaart​
Algemeen Directeur Metalura

Kandidaten:

“Bedankt voor de uitvoerige en mooie rapportage. Ik heb het met plezier gelezen en kan mij er heel goed in vinden, dit is hoe ik ben, wat ik doe, en wat ik nodig heb.”

Marco Volbeda
Vestigingsleider Energiewacht

“Bij NCP heerste er een ontspannen sfeer tijdens het assessment, wat resulteerde in een open en informeel gesprek over mijn drijfveren. De ervaren assessor gebruikte doortastende vragen om een volledig beeld van mij te krijgen. De terugkoppeling was treffend en bracht opvallend nauwkeurig mijn sterke en ontwikkelpunten in kaart.”

Erik Olislagers
Kandidaat ontwikkelassessment

“Vanaf het begin voelde ik mij vertrouwd met de aanpak en vraagstelling van Nicole. Haar openheid, maar ook het doorvragen gaf mij de vrijheid om mijzelf te laten zien en horen. Ik herken mij in de rapportage en bedankt voor de waardevolle feedback.”

Jacob Pathuis
Kandidaat ontwikkelassessment

“Bij NCP voelde ik me ontspannen tijdens het assessment; het contact met de assessor verliep positief. Het assessment heeft me geïnspireerd om verder te groeien. De gemoedelijke sfeer en professionaliteit van NCP Assessments spraken me aan, evenals de aandacht voor mijn religieuze drijfveren. Kortom, ik zou NCP Assessments zeker aan anderen aanraden!”

Sijmen Nentjes
Kandidaat ontwikkelassessment

“Het assessment bij NCP was waardevol en toegankelijk. De assessor bracht mijn persoonlijkheidsprofiel op een kundige wijze in kaart, wat een herkenbaar resultaat opleverde. Ik kijk uit naar mijn nieuwe functie als operationeel directeur. Het assessment was een uitstekende start voor mijn nieuwe avontuur.”

Bram van Dongen
Kandidaat selectieassessment

“Ik heb het assessment als zeer positief ervaren! Een pittige dag, met heel veel ruimte voor inzicht in sterke en mindere punten. Dit gaat me veel brengen in de toekomst. Dank hiervoor!”

Pjotr Aarts
Kandidaat ontwikkelassessment

“Bedankt voor de prettige manier waarop je het assessment hebt afgenomen. Ik zal mijn voordeel doen met de adviezen die in de rapportage zijn geschetst. Zodat dit niet alleen voor mij maar ook de teamleden ten goede zal komen.”

Martin Vader
Teamleider Onderwijs

“De dag is als zeer verrijkend en waardevol ervaren. Tegelijk was het ook een goed gesprek in een ontspannen setting. De acteur was ook prettig en een goed leermoment. Kortom fijne leer-werkplek, complimenten voor André.”

Gerrit-Dinant ter Harmsel
Directeur/Bestuurder
Gratis en vrijblijvend sparren over jouw vraagstuk!

Benieuwd wat een leiderschapsassessment voor jouw carrière kan betekenen?

Optie 1

Plan een afspraak in...

Via de online agenda hieronder plan je direct een afspraak in met één van onze assessment consultants. Online of bij jouw op locatie.

Optie 2

...Of stel je vraag

Liever niet meteen een afspraak, maar wel antwoord op je vraag? Vul het onderstaande formulier in of neem direct contact op.