Skip to content
Assessments voor Bestuurders en Commissarissen

Door:

Datum:

Inzicht in bestuurders met het NCP Model

Eigenheid maakt het verschil. Als bestuurder of commissaris is dat niet anders. De continuïteit van de onderneming is mede-afhankelijk van de kwaliteit van de aangestelde bestuurder of toezichthouder. De risico’s op een verkeerde aanstelling beperken is daarom een belangrijk speerpunt. Niet alleen voor bedrijven en instellingen, maar ook voor onafhankelijke toezichthouders als DNB en AFM. Door middel van het NCP model toont NCP Assessments de eigenheid van kandidaten. 

Om inzicht te krijgen in de geschiktheid van bestuurders en commissarissen is het inzetten van een assessment, naast de andere verplichte onderdelen, een zinvolle aanvulling. Het is belangrijk om te thema’s als leiderschap, integriteit, contraproductief gedrag en een helder profiel van de kandidaat te verkrijgen middels een assessment. Het assessment voor bestuurders en commissarissen is een objectieve tool die eigenheid van kandidaten aantoont. Een objectieve beoordeling, die u kan ondersteunen in het selectieproces, of in het begeleidingsproces na de aanstelling.

Het assessment voor bestuurders en commissarissen bestaat uit een aantal testen, games en vragenlijsten gericht op persoonlijkheid, motivatie, intelligentie en gedrag. Uiteraard zijn een uitgebreid interview en diverse rollenspelen onderdeel van dit assessment. Het assessment voor bestuurders en commissarissen is een specialistisch leiderschapsassessment met bijzondere aandacht voor strategisch denkvermogen, integriteit en duurzaam beleid. Door middel van een uitgebreid inzicht in sterke- en ontwikkelpunten van de kandidaat maakt u de beste keuze.

Het assessment van NCP Assessments dient als ondersteunend materiaal bij een Fit en Proper toets of als middel voor de organisatie om inzicht te krijgen in de kandidaat. 

Lees meer…

Meer weten? Lees meer over onze individuele assessments en onze werkwijze, of neem contact met ons op.