Skip to content
Assessment Oefenen

Door:

Datum:

Heeft een assessment oefenen zin?

Gaat je een assessment doen? Dan wil je graag oefenen om te zorgen dat je een idee heeft wat je te wachten staat. De assessments zijn echter vaak zo ingericht dat oefenen van het assessment geen noemenswaardige verbetering oplevert. De meeste assessments, ook een assessment bij NCP Assessments, bestaan uit een gedeelte over intelligentie, vaardigheden en persoonlijkheid. Het verband tussen algemene intelligentie en intelligentie zoals gemeten in een assessment is aangetoond. Voor meer achtergrondinformatie kun je hier een Engelstalig onderzoek lezen dat hier verder op ingaat. Met andere woorden: oefenen voor een assessment levert geen noemenswaardige verbetering op.

Gratis assessment oefenen

Om toch een idee te krijgen hoe de testen eruit zien kun je hier klikken voor een aantal opgaves in het Engels die overeenkomen met een gedeelte van de assessmenttesten. Dit is vooral om je een idee te geven en kan dan ook niet gezien worden als een volledige nabootsing van de assessmentvragen. De testen van het Assessment Center van NCP Assessments zijn overigens in het Nederlands.

Het oefenen van een asessment krijg je een beeld van de testen die je op de assessmentdag gaat doen. Op de assessmentdag zelf krijg je altijd een aantal voorbeeldopgaves voordat de (intelligentie)test begint.