Skip to content

Neuro Context Profile (NCP):
Precies wat je moet weten

Het Neuro Context Profile (NCP) biedt precies wat je moet weten en is exact wat NCP Assessments meet.
Bekijk onderstaande video over dit model of lees daaronder verder.

NCP Assessments werkt op basis van het NCP-model. NCP staat voor Neuro Context Profile: het laat de samenhang zien tussen context en individu. Vanuit de laatste neuropsychologische kennis geeft NCP Assessments inzicht in mensen. Assessments adviseren over geschiktheid en ontwikkeling in de werkcontext én in de ‘VUCA-wereld’ (de snel veranderende wereld).

Om als werknemer goed te kunnen functioneren binnen de ‘VUCA-wereld’ is het van belang om te beschikken over de 21-eeuwse vaardigheden denk hierbij aan: samenwerken, probleemoplossend vermogen, leer en aanpassingsvermogen.

Om succesvol te zijn in deze wereld zijn 21ste eeuwse vaardigheden steeds belangrijker. Deze vaardigheden meet NCP Assessments standaard in het assessment. Hieronder is het NCP-model schematisch weergegeven.

De stappen naar succes

Voordat een assessment kan plaatsvinden wordt door de organisatie een functieprofiel of vacaturetekst opgesteld. De meetdoelen worden helder uitgewerkt. Op basis van het functieprofiel vindt de meting plaats door middel van gevalideerde instrumenten. Deze instrumenten worden zorgvuldig gekozen om tot zogenaamde ‘predictieve validiteit’ te komen: het voorspellen van succes.

Vanuit de metingen komt een persoonlijk profiel en een professioneel profiel naar voren. Het persoonlijke profiel gaat over de persoonlijke ontwikkelpunten van de kandidaat. Het professionele profiel gaat over de werkgerelateerde competenties van de kandidaat. Tijdens de rapportagefase worden de gegevens geïnterpreteerd door een psycholoog die is aangesloten bij het NIP.

Bij het interpreteren van de gegevens zoomt NCP Assessments in op de vaardigheden die in de VUCA-wereld nodig zijn, via het professionele profiel tot aan het persoonlijke profiel.

De metingen maken gebruik van verschillende betrouwbare tools zoals: rollenspelen, games, testen, vragenlijsten en interviews. Op basis van de metingen wordt een integrale rapportage opgesteld waarin de verschillende onderdelen integraal worden teruggekoppeld.

NCP Assessments adviseert vervolgens graag over de volgende stappen. Of het nu gaat om geschiktheid of ontwikkeling: NCP Assessments gaat op zoek naar de kern en geeft je inzicht in geschiktheid en ontwikkelpotentieel.

ASSESSMENTS

Haarscherp inzicht in de
potentie van de kandidaat

45+

jaar ervaring

RESULTAAT

Je krijgt inzichten die buitengewoon relevant zijn

Het assessment center van NCP Assessments geeft jou, je kandidaat of je team waardevolle inzichten. Op beslissende momenten. We laten je de eigenheid van mensen zien. We vertellen je in hoeverre hun potentieel is benut. Objectieve metingen combineren we met persoonlijke adviezen. Zorgvuldig en onomwonden tegelijk. Je zult het zien. Ons assessment center levert inzichten op die buitengewoon relevant zijn voor je.

Bekijk het potentieel van mensen in relatie tot wereld en werkomgeving